Vilken mat passar till rött vin?
Rött vin passar till många olika maträtter, beroende på vilken typ av rödvin det handlar om. Kraftiga och fylliga rödvin som amarone är perfekta ihop med kötträtter. Lättare rödviner som pinot noir är dock bättre till lättare maträtter eller ost och charkuterier.
Rött kött till amarone
Rött kött och rött vin är en klassisk kombination som sällan är fel. Det finns dock vissa röda viner som passar extra bra ihop med saftiga grillade biffar och mustiga köttgrytor. Det italienska vinet amarone är ett fylligt rödvin som går väl ihop med den här typen av mat. Hos Grapevine.se kan du läsa mer om amarone och dess unika tillverkningsmetod. Utöver nötkött, fläskkött och vilt passar det även bra ihop med fågel och fylliga pastarätter. Amarone passar också bra till många amerikanska maträtter, till exempel amerikansk barbecue och hamburgare.
Ostar & chark till lättare rödviner
Till lättare röda viner, som till exempel beaujolais nouveau och pinot noir, är det bäst att välja lite lättare maträtter eller plockmat. Ostar, lufttorkade skinkor, salta kex och oliver är bra val. Även många krämiga pastarätter, gärna med svamp, anka eller kyckling, är goda maträtter att matcha ihop med lättare rödviner. Testa dig fram för att hitta din favoritkombination!